Epava / The Wreck

2019 – Romania

Scenariul si Regia: Corneliu Gheorghiță
Imaginea : Silviu Stavilă
Distribuția:  Bogdan Marhodin, Constantin Florescu, Raluca Gheorghiu, Sorin Frâncu
80 minute


Premii internationale : Calcutta International Cult Film Festival, 2019 : Premiul pentru realizare remarcabilă, Premiul de Aur, Premiul pentru cel mai bun film ♦ East Europe IFF – Varsovia, 2019 : Selectie Oficiala. Nominalizari pentru : Cel mai bun screnariu,  Cea mai buna imagine,  Cel mai bun actor in rol secundar, Cel mai bun montaj ♦ Nominalizat la Premiile Cult Critic Magazine si Premiile Jean-Luc Godard


La 30 de ani după revoluţie, trei colegi de promoţie – regizori de film – se întâlnesc într-o noapte la malul Mării Negre. Proiecţia celor trei filme studenţeşti realizate de ei le animă iluziile de odinioară. Aceşti spectatori de weekend îşi ascund sentimentul ratării în spatele vechilor imagini filmate, care au ruginit împreună cu Epava, lângă care cei trei s-au cunoscut în tinereţe.

“Ca să stârnesc curiozitatea unui oarecare spectator, să-l fac să vrea să vadă acest film, e important să ştie că protagonistul este tot un spectator care descoperă ce este o sală de cinema şi ce înseamnă culisele filmului pe care-l vede proiectat pe ecran. Este un film pentru cine vrea să se deconecteze aproape o oră şi jumătate de Smartphone, să se lase în fotoliul cinematografului, în obscuritate, şi să se lase legănat de imaginile de pe ecran.”

Corneliu Gheorghiță