<< Back to 2021 archive

 

Gandul

Festivalul B.LOVED s-a încheiat cu momente magistrale în Cetatea NeamțuluiÎndrăgostiți iremediabil de filme de dragoste și de muzică folk! Asta au demonstrat sutele de oameni prezenți la B.LOVED 2021, în cele trei zile de spectacole. În prezența unui public masiv, ultima zi a Festivalului de Film de Dragoste, desfășurat în Cetatea Neamțului, a adus o serie de momente unice de poezie și cântece de dragoste.

Actrița Lavinia Șandru a deschis seara de gală a festivalului, recitând din Nichita Stănescu – Doamne, apără poporul român. Momentul, atât de încărcat de semnificații a fost completat, magistral, de publicul care s-a ridicat în picioare și a recitat versurile, împreună cu gazda B.LOVED.

Ultima zi a Festivalului de Film de Dragoste, desfășurat între 10-12 septembrie, a ridicat în picioare publicul. Filmul artistic românesc Șnitele înaripate (Flying Schnitzel, 2021) – cu Mihai Mălaimare, Lavinia Șandru, Valentin Popescu, Ana Maria Pâslaru, Nicodim Ungureanu, Mihai Dinvale – a fost aplaudat minute bune, iar actrița Lavinia Șandru a semnat zeci de autografe, la finalul celor 80 de minute de ecranizare.

În tot acest timp, români de toate vârstele urcau, în valuri, treptele medievale ale Cetății Neamțului, în așteptarea concertelor de muzică folk, la care au participat artiști-simbol ai Cenaclului Flacăra – Andrei Păunescu, Emeric Imre, Vanghele Gogu și Magda Puskas.

Spectatorii au aprins lanterne și au cântat

Vegheați de bustul Domnitorului Ștefan cel Mare din Cetatea Neamțului, artiștii au interpretat cântece-etalon din istoria Cenaclului – Jurământ la Putna, Doamne, ocrotește-i pe români, Cu căciulile pe frunte, Treceți batalioane române Carpații, precum și Galbenă gutuie, La o cană cu vin, Nebun de alb și multe altele. Una dintre surprizele festivalului B.LOVED a fost La adio (versuri Adrian Păunescu), în interpretarea jurnalistului Claudiu Popa, acompaniat de Andrei Păunescu.

De la momentul versului Ridică-te, Ștefane și vezi-ți fiii… spectatorii festivalului s-au ridicat în picioare, din nou, și au cântat alături. Oamenii au aprins lanterne, iar fiecare artist a fost aplaudat la scenă deschisă. Cortina Festivalului de Film de Dragoste s-a tras în uralele publicului.

Festivalul B.LOVED a mai scris o pagină. A patra în istoria sa

Mai tânărul festival de film pentru romantici, B.LOVED 2021, aflat la a patra ediție, a adus, de la bun început, proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Prin găzduirea festivalului B.LOVED, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

CITESTE IN GANDUL...


 

Gandul

Atmosferă de poveste la Festivalul Filmului de DragosteFestivalul Internațional al Filmului de Dragoste a avut parte, în prima zi, de un public care a depășit așteptările. Aproape două sute de romantici, de toate vârstele, au spus ”prezent”, încă de la debutul celei de-a patra ediții B.LOVED. Aceștia au putut urmări, astfel, primele două filme de colecție, proiectate în Cetatea Neamțului.

Aplauze la scenă deschisă
Prima ecranizare care a rulat în cadrul festivalului, filmul cult „Vacanță la Roma”, s-a bucurat de o prezență masivă în rândul adolescenților, care au aplaudat minute în șir povestea clasică de dragoste dintre Audrey Hepburn și Gregory Peck – legendele cinematografiei care apar în rolurile principale. Iubitorii de filme de dragoste nu s-au dezlipit de pe scaune nici la al doilea film de Oscar, prezentat în cadrul B.LOVED – pelicula „Sabrina”, cu Harrison Ford și Julia Ormond.

Public în picioare la „Folk Frate!”
Mult după lăsarea întunericului, spectatorii B.LOVED au cântat și au dansat sub porțile medievale ale Cetății Neamțului, împreună cu prietenii din trupa „Folk Frate!” Cei patru tineri artiști, cu o prezență muzicală autohtonă de peste 15 ani, s-au ridicat la nivelul concertelor de până acum și au încălzit inimile folkiștilor veniți din toată țara.

Pe lângă filme și muzică, publicul a fost fascinat de art performances oferite de Mariana Pachis (sand art) și Mihai PIM Pânzaru (demonstrații de caricatură). Intrarea este liberă la B.LOVED 2021...

CITESTE MAI MULT...


 

GANDUL

Premieră pentru Lavinia Șandru la Festivalul Internațional al Filmului de DragosteFestivalul Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”, care va avea loc în perioada 10-12 septembrie în Cetatea Neamțului, va marca premiera națională a filmului ”Șnițele înaripate”, în care protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Pentru Lavinia Șandru, acesta este al doilea rol principal într-un film de lung metraj, după cel făcut în filmul ”Ana. Ana Simion”, pentru care a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

Festivalul B.LOVED  –”cel mai romantic festival de film din Romania” – se află în acest an la cea de-a IV-a ediție. Alegerea ca gazdă a acestei ediții a orașului Târgu Neamț a fost una simbolică, având în vedere că acesta a fost orașul martor al celei mai importante povești de dragoste din literatura română, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

De la prima ediție din 2017, B.LOVED aduce proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Vineri, 10 septembrie, festivalul debutează cu proiecția filmului cult ”Vacanță la Roma”, în care apar legende ale marelui ecran, Audrey Hepburn și Gregory Peck, în roluri principale.

Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

CITESTE IN GANDUL...

DCNews

https://www.dcnews.ro/festivalul-filmului-de-dragoste-a-umplut-cetatea-neamtului-foto_837146.html

Festivalul Filmului de Dragoste a umplut Cetatea NeamțuluiAflat la cea de-a IV-a ediție, „cel mai romantic festival de film” a primit aplauze la scenă deschisă din partea a sute de spectatori. Prima zi a festivalului B.LOVED a adus în fața iubitorilor de filme de dragoste, două filme de colecție, proiectate în Cetatea Neamțului.

Tinerii, prezenți peste așteptări
Prima ecranizare din cadrul festivalului, filmul cult „Vacanță la Roma”, s-a bucurat de o prezență masivă în rândul adolescenților. Povestea clasică de dragoste dintre Audrey Hepburn și Gregory Peck – legende ale cinematografiei – a fost aplaudată minute în șir de spectatori.

De la mic la mare, iubitorii de filme de dragoste nu s-au dezlipit de pe scaune nici la al doilea film de Oscar prezentat în cadrul B.LOVED – pelicula „Sabrina”, cu Harrison Ford și Julia Ormond.

„Folk Frate!” a ridicat în picioare publicul
Mult după lăsarea întunericului, spectatorii B.LOVED au cântat și au dansat sub porțile medievale ale Cetății Neamțului, împreună cu prietenii din trupa „Folk Frate!” Cei patru tineri artiști, cu o prezență muzicală autohtonă de peste 15 ani, s-au ridicat la nivelul concertelor de până acum și au încălzit inimile folkiștilor veniți din toată țara...

CITESTE MAI MULT...


 

Gandul

gandul.ro/actualitate/cetatea-neamtului-va-gazdui-festivalul-international-al-filmului-de-dragoste-19680256


Cetatea Neamțului va găzdui Festivalul Internațional al Filmului de DragosteEdiția din acest an a „celui mai romantic festival de film din Romania”, Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED, va avea loc în cadrul istoric al Cetății Neamțului.

Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine astfel cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, triadă care mai include Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Festivalul va debuta vineri, 10 septembrie, cu proiecția filmului cult „Vacanță la Roma”, avându-i în rolurile principale pe Audrey Hepburn și Gregory Peck. În cele trei zile ale festivalului proiecțiile de filme de dragoste se vor intercala cu concerte de muzică folk, concursuri și ateliere despre diferitele aspecte ale lumii filmului și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Festivalul se va încheia duminică, 12 septembrie, cu proiecția în premieră națională a filmului românesc „Șnițele înaripate”, avându-i ca protagoniști pe actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț, cu susținerea Domeniilor Urlați, Grupului Norofert, Apei alcaline “Aur’a” și Editurii Litera.

Programul Festivalului

10 septembrie 2021
17.00 – Film artistic – Vacanță la Roma ( Roman Holiday ) – 1953 – 118 min. – Audrey Hepburn, Gregory Peck – 3 premii Oscar
19.00 – Workshop-uri educative și concursuri
19.30 – Concert susținut de trupa Folk Frate
20.15 – 22.20- Film artistic – „Sabrina” – 1995 – 127 min. – Harrison Ford, Julia Ormond – 2 nominalizari Oscar

11 septembrie 2021
17.00 – Film artistic – Mamma Mia ! O luăm de la capăt (Mamma Mia! Here we go again) – 2018 – 118 min. – Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan
19.00 – Workshop-uri educative și concursuri
19.30 – Concert susținut de Alina Manole Trio
20.15 – 22.20 – Film artistic – Bridget Jones însărcinată (Bridget Jones Baby) – 2016 – 122 min. – Renee Zellweger, Colin Firth

12 septembrie 2021
17.00 – Film artistic – Vacanța (The Holiday) – 2006 – 138 min. -. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law
19.20 – Workshop-uri educative și concursuri
19.40 – Concert susținut de Vangheli Gogu, Emeric Imre, Magda Pușkaș, Rareș Suciu, Andrei Păunescu

20.30 – 22.00 – Film artistic – Șnitele înaripate ( Flying Schnitzel ) – 2021 – 81 min. – Mihai Mălaimare, Lavinia Șandru, Valentin Popescu, Ana Maria Pâslaru, Nicodim Ungureanu, Mihai Dinvale.

Performance art: În fiecare zi a festivalului, caricaturistul Mihai Pânzaru PIM va realiza portrete caricaturizate spectatorilor, iar toate concertele vor fi ilustrate live de artistul plastic Mariana Pachis prin tehnică sand art.


DC NEWS

https://www.dcnews.ro/festivalul-international-al-filmului-de-dragoste-intra-in-cetatea-neamtului_835905.html

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste intră în Cetatea NeamțuluiEdiția din 2021 debutează vineri, 10 septembrie, cu proiecția filmului „Vacanță la Roma”, cu legende ale cinematografiei mondiale ca Audrey Hepburn și Gregory Peck în rolurile principale.

Indiferent de vârstă, publicul B.LOVED are ce vedea – de la proiecții de filme de dragoste, recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de lumea filmului, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste își închide porțile duminică, 12 septembrie, cu proiecția în premieră națională a filmului românesc „Șnițele înaripate”, în care protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț, cu susținerea Domeniilor Urlați, Grupului Norofert, Apei alcaline “Aur’a” și Editurii Litera.

CITESTE MAI MULT...

Gandul

Cel mai romantic festival de film din România începe în Cetatea NeamțuluiAnual, Uniunea Europeană este gazda a trei festivaluri internaționale ale filmului de dragoste, prin orașele Mons (Belgia), Varna (Bulgaria) și, începând cu acest an, Târgu Neamț.

Aceasta se întâmplă pentru că Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED – ”cel mai romantic festival de film din Romania”, se desfășoară, anul acesta, sub porțile medievale ale Cetății Neamțului.

Alegerea orașului Târgu Neamț a fost una simbolică, având în vedere că a fost orașul martor al celei mai importante povești de dragoste din literatura română, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

 

Ștafeta a fost preluată de Lavinia Șandru, directorul festivalului de la Târgu Neamț\

Odată cu încheierea – la Varna – a Festivalului Internațional LoveIsFolly, ștafeta a fost preluată, simbolic, de directorul festivalului de la Târgu Neamț, Lavinia Șandru (foto), de la omologul festivalului care se desfășoară în orașul de pe litoralul bulgăresc.

De altfel, Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste își va închide porțile duminică -12 septembrie – cu premiera filmului ”Șnițele înaripate”, în care protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț, cu susținerea Domeniilor Urlați, Grupului Norofert, Apei alcaline “Aur’a” și Editurii Litera.


SPECTACOLA

https://www.spectacola.ro/festivalul-international-al-filmului-de-dragoste-intra-in-cetatea-neamtului_11055.html


Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED - „cel mai romantic festival de film din Romania”, se desfășoară, anul acesta, sub porțile medievale ale Cetății Neamțului.

Ediția din 2021 debutează vineri, 10 septembrie, cu proiecția filmului „Vacanță la Roma”, cu legende ale cinematografiei mondiale ca Audrey Hepburn și Gregory Peck în rolurile principale.

Indiferent de vârstă, publicul B.LOVED are ce vedea – de la proiecții de filme de dragoste, recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de lumea filmului, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste își închide porțile duminică, 12 septembrie, cu proiecția în premieră națională a filmului românesc „Șnițele înaripate”, în care protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

CITESTE MAI MULT...

 


Retete si Vedete

Lavinia Șandru și Mihai Mălaimare, într-o premieră cinematografică la Festivalul Internațional al Filmului de DragosteLavinia Șandru nu-și abandonează cariera de actriță, chiar dacă e moderatoarea unei emisiuni tv. Politica a pus-o în cui demult, dar e prezentă în viața cetății cu proiecte culturale. Curând o vom vedea într-un nou film.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved, care va avea loc în perioada 10-12 septembrie în Cetatea Neamțului, va marca premiera națională a filmului „Șnițele înaripate”. Protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Pentru Lavinia Șandru este al doilea rol principal într-un film de lung metraj, după cel făcut în filmul „Ana. Ana Simion”. Pentru această interpretare, Lavinia Șandru a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

 

CITESTE MAI MULT...

Lavinia Șandru și Mihai Mălaimare, într-o premieră cinematografică la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste


ANTENA 3

https://www.antena3.ro/actualitate/cultura/cetatea-neamtului-festivalul-international-al-filmului-de-dragoste-613127.html

Cetatea Neamțului va găzdui Festivalul Internațional al Filmului de DragosteEdiția din acest an a "celui mai romantic festival de film din Romania", Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED, va avea loc în cadrul istoric al Cetății Neamțului.

Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine astfel cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, triadă care mai include Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Festivalul va debuta vineri, 10 septembrie, cu proiecția filmului cult "Vacanță la Roma", avându-i în rolurile principale pe Audrey Hepburn și Gregory Peck...

CITESTE MAI MULT...