Întâmplări cu Alexandra

Romania – 1989

Regia Cornel Diaconu
Scenariu: Alexandru Chiriacescu, Cornel Diaconu
Distribuția: Mircea Diaconu, Ana Diaconu, Ioana Crăciunescu, Magda Catone, Mirela Dumitru, Geo Costiniu, Radu Panamarenco, Dumitru Dinulescu, și copiii Theo Lazăr și Monica Stoian
79 minute


După ce mama Alexandrei pleacă într-o deplasare de serviciu pentru o perioada mai lungă, fetița de 9 ani împreună cu tatăl ei sunt nevoiți să se gospodărească singuri. Dar totul iese pe dos, casa ajunge vraiște iar programul de școală și de serviciu sunt perturbate. Treptat însă, tatăl și fetița, care nu sunt lipsiți de bunavoință, învață ce este ordinea și disciplina.

Alexandra este o fetiță mică care locuiește cu tatăl ei, Ovidiu. În timp ce mama ei, este plecata si devine celebra, pozand în revista “Femeia”. Ea își face temele cu grijă fiind laudată de învățătoare, dar se teme de colegul ei, Ică. Acesta are un frate inventator, Cristi, care tot ce inventează, se strică. Alexandra îl crede pe Ică, extraterestru venit în misiune secretă pe Pământ… Ovidiu încearcă să petreacă tot mai mult timp cu fiica lui, să nu se enerveze pe ea, deși aceasta uitase cheia casei, ușa blocându-se și ei rămânând pe afara…. Pentru distracție ei merg la pescuit, unde ALexandra prinde un peste mare, dar nu din apă, și din cortul vecin…Apoi se hotărăsc să meargă la gradina zoologică unde sunt fugăriți de o …curcă. Alexandra decide că e momentul să-și ia un prieten…măcar un câine…și nu numai atât….