Maria Tănase

Romania 2022

Biografic, Dramă
Regia: Mihai Constantinescu
Scenariul: Titi Popescu, Ioan Cărmăzan, Denis Dinulescu
Distribuția: Lavinia Șandru, Adrian Păduraru, Marius Florea Vizate, Mihai Mălaimare

89 minute


Maria Tănase a iubit așa cum a cântat, cu patimă, fără să-și refuze nimic și punând totul la bătaie pentru bărbatul iubit, de la sufletul ei mare, până la averea câștigată cu vocea ei inegalabilă.
Maria Tănase a făcut cunoștință cu dragostea la 15 ani. Frumoasă, talentată, fascinantă, artista a iubit mult și a fost iubită pe măsură, și-a sacrificat averea pentru bărbatul închis sub acuzația de spionaj, l-a adorat pe sculptorul Constantin Brâncuși pe vremea când amândoi erau pe culmile gloriei și s-a măritat târziu cu cel care a fost, ani la rând, martorul capriciilor ei amoroase.

La 20 ani, Maria Tănase s-a îndrăgostit de un medic care a lăsat-o gravidă, a ajutat-o să întrerupă sarcina și apoi a părăsit-o cu inima frântă. Se pare că din cauza acestui avort făcut, artista nu a mai putut avea copii, acesta fiind marele ei regret. Când l-a cunoscut pe Constantin Brâncuși, Maria Tănase avea 25 de ani, era deja o voce cunoscută în toată țara și înregistrase primul ei disc la Viena. Brâncuși a cunoscut-o intim pe Maria Tănase. S-au întâlnit pe linia folclorului muzical, a inteligenței și a mondenității.

Pentru Maria Tănase mariajul a venit târziu, la 37 de ani. S-a căsătorit în 1950 cu Clery Sachelarie, prietenul și confidentul ei de ani buni. Maria Tănase a fost soția lui Clery timp de 13 ani, până în ziua morții. Însă marea și adevărata ei dragoste a fost Alfred de Chastelain, cu care trăiește cea mai frumoasă poveste de iubire.