Mamma Mia! O luăm de la capăt ( Mamma Mia! Here we go again)

2018

Regia: Ol Parker
Distribuția: Lily James, Christine Baranski, Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård

118 minute


La zece ani după ce Mamma Mia! a avut un mare succes international, vom reveni în Kalokairi, magica insulă a Greciei, pentru un nou muzical original bazat pe cântecele formației ABBA. Distribuția originală a primului film se întoarce, de asemenea, și lor li se alătură nume noi precum Lily James (Cinderella- Cenușăreasa, Baby Driver).

În film îi vom revedea pe Meryl Streep (Donna), Julie Walters (Rosie), Christine Baranski (Tanya), Amanda Seyfried (Sophie), Dominic Cooper (Sky), precum și pe Pierce Brosnan (Sam), Stellan Skarsgård (Bill) și Colin Firth (Harry), cei trei posibili tați ai lui Sophie.

Acum suntem martori la întâmplările Donnei înainte de a ajunge pe insulă și la cum s-au desfășurat aventurile cu cei 3 barbati. În același timp, vedem și ce se întâmplă cu fata Donnei, Sophie, când redeschide hotelul mamei sale. Ne reîntâlnim cu personajele vechi cum ar fi celelalte două componente ale trupei Donna and the Dynamos, dar și personaje noi ca Senor Cienfuegos sau mama Donnei interpretată de Cher.
Acțiunea continuă evenimentele filmului anterior și este intersectată cu flashback-uri din tinerețea Donnei, în 1979, cu unele scene din cele două timpuri, care se oglindesc reciproc. Pe măsură ce filmul merge înainte și înapoi în timp pentru a arăta cum relații formate în trecut rezonează în prezent, Lily James va fi Donna din tinerețe.

Genericul de final reuneste toate personajele, inclusiv pe Donna și distribuția mai tânără, la o petrecere imensă la inaugurarea noului Hotel Bella Donna (si ascultam celebrul hit Abba „Super Trouper”)