Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste

Bucureștenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED, ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul este găzduit, de luni, de Sala Happy Cinema, din Liberty Mall.

Festivalul este dedicat atât adulților cât și copiilor și combină prezentarea de film cu ateliere, workshopuri și conferințe dedicate artei cinematografice, comunicării, teatrului și artelor vizuale.

Festivalul este dedicat iubirii, cel mai profund, complex și puternic sentiment uman. Fiecare proiecție din cadrul festivalului încearcă să surprindă o fațetă a acestui sentiment care a aprins și continuă să aprindă imaginația artistică și filosofică a oamenilor.

Programul festivalului include filme celebre de dragoste – Dr. Zivago, Departe de Africa, filme de copii  –  Mica Sirenă, Ferdinand, workshop-uri dedicate machiajului de film și efectelor speciale în cinematografie, revoluției digitale și transformării industriei cinematografice, ateliere de desen, pictură, machiaj de film.

Festivalul a debutat cu o Gală de deschidere plină de surprize: un recital extraordinar al sopranei Felicia Filip și o primă sesiune de film dedicată scurt metrajului de dragoste românesc. Alături de participanți am vizionat scurt metrajele „Undeva în Moldova”, „Taina inimii” și „Epava”. În sală, alături de spectatori, s-au aflat regizorii Ligia Ciornei (Undeva în Moldova), Florin Costache (Taina inimii) și actorii Isabela Neamțu, Adrian Găzdaru (Undeva în Moldova) și Constantin Florescu, actor principal în scurt metrajul „Epava”.

Alături de Festivalul de la Mons – Belgia și Festivalul de la Varna – Bulgaria, B.LOVED este unul dintre cele trei festivaluri de cinematografie din lume, dedicate iubirii.

Asociația PRO FAMILIA este o organizație nonguvernamentală care implementează proiecte în domeniile socio-cultural și educativ din anul 1990. Dintre proiectele dezvoltate de aceasta amintim Festivalul de Film Ecologist ECO Fest, Săptămâna Culturii și responsabilității pentru bunici și nepoți, Manifest pentru sănătatea pământului, Români pentru Români 2013, Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți – Dream Fest Cinema (2011-2014 în Slatina și 2015-2016 în București), turneele europene Callatis Euro Tour Etnosimfonica (2007) și Balade din Carpați (2008)

https://cetateanul.net/stiri-de-ultima-ora/a-inceput-festivalul-international-al-filmului-de-dragoste/


 

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved s-a încheiat. La noi, au fost interzise chipurile triste. Biletul de intrare a fost întotdeauna zâmbetul

Duminică seara, la Gala de închidere a Festivalului, primarul sectorului 5, Daniel Florea, a promis că B.Loved va continua mulți-mulți ani de aici înainte. ”Avem nevoie de un asemenea eveniment. Personajul negativ nu câștigă niciodată, în nicio poveste de dragoste. Câștigă personajul care iubește, care e altruist, gândește pozitiv. Acesta este exemplul pe care trebuie să-l dăm și copiilor, și părinților, mai ales într-un context social în care riscăm să fim sufocați de ură”, a spus Daniel Florea.

Din fotoliul de spectator, criticul de film Ileana Dănălache a spus că, privind filmul ”Love Story”, spre exemplu, a trăit același sentiment pe care l-a avut și la 20 de ani, atunci când a văzut pentru prima oară pelicula. ”Iubirea rămâne intactă și ne emoționează la fel, de fiecare dată, iată, chiar și după 50 de ani”.

Cum a fost B.Loved

B.Loved a fost deschis de un recital extraordinar al sopranei Felicia Filip. Fiecare vizionare de film a fost precedată de câte un workshop.

Copiii și ceilalți spectatori au aflat lucruri noi despre machiajul efectelor speciale, încercând chiar pe propria piele această artă. Au aflat culisele filmelor pe care le-au vizionat și interesanta istorie a cinematografiei, cum se fac reclamele ca niște filme în miniatură sau cum a evoluat industria cinematografică și impactul din ce în ce mai mic pe care aceasta o are asupra mediului.

Filmele de animație ne-au deschis și apetitul pentru desen, așa încât toți copiii, dascălii, părinții, bunicii și oricine s-a mai găsit prin preajmă au primit câte un portret realizat de artiștii Mariana Pachis și Mihai Pînzaru.

FERDINAND, tăurașul romantic, i-a purtat pe toți spectatorii, mici și mari, într-o lume plină de bucurie și iubire, din care nu s-ar mai fi desprins nici după aprinderea luminilor în sală. Au plutit prin oceane cu Mica Sirenă, au aplaudat ÎNTOARCEREA ACASĂ A LUI MARY POPPINS, apoi s-au înverzit de ciudă că nu pot fi la fel de amuzanți, așa, ca SHREK. Spectatorii au văzut CINE E ȘEF ACASĂ și cum să procedeze când vor O FAMILIE DE-A GATA. S-au întânit și cu FANTOMA IUBITĂ, chiar UNDEVA, PRIN MOLDOVA, au încercat să descifreze TAINA INIMII și au încercat să afle unde e EPAVA. DR. ZHIVAGO le-a vindecat melancolia, apoi s-au îndulcit la un atelier de Ciocolată cu dragoste, realizat de Corina Drăgulinescu, de la Corinne Chocolat. S-au răsfățat în mijlocul prietenilor MARELUI GATSBY și uite așa, încet-încet, au ajuns UNDEVA ÎN AFRICA. Festivalul s-a încheiat cu ce altceva mai potrivit decât emoționantul LOVE STORY, Gala de final reușind să readucă zâmbetul obligatoriu de pe chip, prin amuzanții și teribil de talentații artiști de la Folk Frate!

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la Bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București, prin Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache".

Mulțumim pentru colaborare Liberty Center, Happy Cinema București și companiei Domeniile Urlati. #BLoved2019

https://www.informatzia.ro/festivalul-international-al-filmului-de-dragoste-b-loved-s-a-incheiat-la-noi-au-fost-interzise-chipurile-triste-biletul-de-intrare-a-fost-intotdeauna-zambetul-119019/


 

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved a fost deschis aseară 11 Noiembrie 2019

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”, care se desfășoară de luni până duminică în București, a fost deschis aseară, cu invitați de gală, precum extraordinara soprană Felicia Filip, care a susținut un recital emoționant. Alături de soțul său nu mai puțin celebru, regizorul Cristian Mihăilescu, Felicia Filip a vorbit auditoriului despre frumusețea sentimentului de dragoste și despre minunile generate de iubire în cultură.

Invitați speciali ai Festivalului B.Loved sunt criticul de film Alexander Grozev, președintele Festivalului de Film de la Varna ”Love is Foly”, manifestare culturală care a devenit un brand, și Vessela Zvereva, de asemenea critic de film, o bine cunoscută cineastă din Bulgaria, autoare a peste 50 de filme, multe dintre dintre ele selectate și premiate la festivaluri internaționale.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la București s-a deschis cu trei pelicule produse în Republica Moldova și România - UNDEVA ÎN MOLDOVA (producție România, 2019), TAINA INIMII (România, 2012) și EPAVA (România, 2018). Prezentarea filmelor a fost făcută personal de către regizoarea Ligia Ciornei, actorii Isabela Neamțu și Adrian Găzdaru și compozitorul Radu Ancuța – Undeva în Moldova, de către regizorul Florin Costache – Taina Inimii și de către cu actorul ConstantinFlorescu – rol principal în Epava.

Festivalul se desfășoară zilnic, până pe 17 noiembrie, începând cu orele 13.00, până seara târziu, la Happy Cinema din Liberty Center, sector 5.

În programul B.Loved sunt înscrise 14 dintre cele mai frumoase pelicule romantice, inclusiv filme de animație pentru copii. Împărțite pe două categorii de public, filmele sunt separate de ateliere de creație și educative, precum desen, machiaj de film – efecte speciale, comunicare, jurnalism, tehnologie de film, istoria cinematografiei, dar și cel mai dulce workshop – de fabricare a ciocolatei artizanale.

B.Loved este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la Bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București, prin Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache".

Mulțumim pentru colaborare Liberty Center, Happy Cinema București și companiei Domeniile Urlati.

Detalii, pe pagina oficială a Festivalului www.b-lovedfestival.ro.

https://www.informatzia.ro/festivalul-international-al-filmului-de-dragoste-b-loved-a-fost-deschis-aseara-11-noiembrie-2019-118749/