Teatrul Excelsior, premiat la ”B. Loved” pentru campaniile sale umanitare



"B. Loved" - Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste s-a desfășurat la București, în perioada 3 – 7 decembrie, la Happy Cinema din Liberty Center Mall și Teatru Excelsior.

Cele cinci zile, în care poveștile de dragoste clasice s-au împletit cu diverse forme de educație nonformală pentru copii și adolescenți, s-au încheiat aseară cu premierea Teatrului Excelsior din București pentru persuasivele sale campanii umanitare. Premiul a fost înmânat directoarei adjuncte a teatrului, Maria Rotar, care a vorbit cu modestie despre acțiunile echipei sale ca fiind unele de la suflet la suflet.

În cadrul festivalului, pe lângă pelicule valoroase, precum "Romeo și Julieta" al lui Franco Zefirelli, "Pacientul englez", premiat cu nu mai puțin de nouă premii Oscar ori "Felix și Otilia" sau "O vară de neuitat", au fost difuzate în regim matinal filmele "De ce are vulpea coadă" sau "Întâmplări cu Alexandra", pe care copiii de azi le-au găsit cuceritoare datorită expunerii unor întâmplări din copilăria părinților sau bunicilor lor. Filmele de animație precum "Pocahontas" sau "Pete și dragonul" au îndemnat la exersare în atelierele de desen și machiaj de film. Oricât de interesante ar fi fost workshopurile de comunicare și istorie a tehnologiei filmului și a cinematografiei, nimic nu a concurat cu atelierul de preparare a ciocolatei fără zahăr – "Ciocolată cu dragoste".



Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste "B.Loved" este un festival tânăr, aflat în acest an la a doua ediție, care are drept scop aducerea tinerei generații în fața marelui ecran pentru a viziona povești romantice, în detrimentul micului ecran al gadgeturilor, care promovează mai degrabă agresivitatea. Se adresează, deopotrivă, și generațiilor părinților și bunicilor, cărora le oferă ocazia unei ieșiri alături de colegi sau prieteni la film ori la spectacole de teatru și concerte, așa cum făceau pe vremuri. Cu "B. Loved", au cântat melodiile Cenaclului Flacăra alături de Andrei Păunescu, Magda Pușakaș, Vanghele Gogu și Cristian Buică, dar au retărit și emoția unei excelente piese de teatru, precum „Missouri Sky" de la Teatrul Excelsior, în regia Silviei Roman o foarte tânără regizoare, ca și actorii din distribuție Andreea Hristu și Dan Pughineanu. Festivalul s-a încheiat cu un exces de talent, personificat în copiii grupului vocal "Sunetul muzicii", coordonat de profesoara Cristina Manoliu Săvulescu.

Toate manifestările din cadrul festivalului au avut intrare liberă, fiind organizat de Primăria Sector 5, Centrul Cultural "Ștefan Iordache" și Centrul Național al Cinematografiei.