Fiecare etapă a vieții are modul său de exprimare a iubirii. Indiferent câte forme ar îmbrăca însă, dragostea dăruită copiilor de către părinți îi modelează pe adulții de mai târziu, la fel cum un meșter olar creează o operă de artă dintr-un bulgăre de lut. Dacă vrem ca mâine să avem oameni buni, solidari cu nevoile semenilor și implicați în viața societății, trebuie să începem astăzi cu educația pentru sentimente a copiilor, dincolo de educația clasică.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved” este nu numai un eveniment cultural de înaltă ținută, ci și un mod de a transmite învățătură prin iubire. Îl susținem și vi-l oferim cu drag Dumneavoastră!

Lăsați deoparte grijile, luați de mână pe cei dragi și transpuneți-vă împreună într-o lume în care iubirea este totul. 

Daniel FLOREA
Primar al Sectorului 5

Viața noastră întreagă, de la prima până în ultima clipă, e ca un film de dragoste, fie că este o romanță, un film de acțiune sau o dramă. Nu ne aparține scenariul, nici regia. Rolurile însă le jucăm cât putem de bine, pe rând, râzând, plângând, alergând după vise sau prăbușiți în dezamăgire. Ne ridicăm și mergem mai departe, neștiind niciodată ce se află în spatele ecranului, ci doar ce vrem să arătăm celor care ne privesc.

Aflat la a doua ediție, B.Loved este un festival pe care-l iubesc. Sunt actriță și fiecare piesă ori film pe care le văd îmi dau sentimentul că mai trăiesc o viață, că fiecare rol îmi dă ocazia să fiu alt om, prelungind iar și iar această minune atât de scurtă, din păcate, care este viața.

Pentru cinci zile, B.Loved vă oferă și Dumneavoastră ocazia să fiți oricine doriți: Pete sau Dragonul, Romeo sau Julieta, Pacientul englez, Felix sau Otilia ori să experimentați o vacanță la țară pentru a afla de ce are vulpea coadă. Biletul pe care vi-l cerem la ieșire este să ne spuneți, din inimă, că, DA, credeți în iubire!

Lavinia ȘANDRU
Președinte B.Loved

Este foarte greu să mai adaugi ceva inedit celor spuse de mii de ani  cu privire la dragoste, poate cel mai definitoriu sentiment pentru om și umanitate. Arta, sub toate formele ei - iar creația cinematografică nu face exceptie - s-a raportat la dragoste ca la un motor major de inspirație, ca la o sursă  inepuizabilă de analiză, disecție și introspecție a sufletului omului, sau, mai precis ca la un etern catalizator existențial.

Filmele prezentate în selecția de față nu-și propun altceva decât să înfățișeze sau să reamintească cinefilului împătimit, precum și generației tinere, câteva din realizările cinematografice notabile, de neuitat.

Marin Vladimir
Director artistic,
Selecționer